Sweet Sixty home

HISTORIE

Sweet Sixty: Pioniers van de Nederpop groot succes

Op 25 april was er weer een geweldig Sweet Sixty avond in de Kees Kist Lounge van het AZ Stadion te Alkmaar. De succesformule slaat enorm aan bij alle aanwezige liefhebbers. Alleen al de aanwezigheid van motoren en alle brommers van toen brachten bij velen leuke herinneringen naar boven. Op verschillende plaatsen in de lounge was het genieten van top optredens van artiesten van toen en nu.

Het was de organisatie gelukt om de Pioniers van Nederpop naar Alkmaar te halen. Onder begeleiding van de Haagse topband The Clarks traden een keur van toppers van toen op. Als eerste legende stapte Jan de Hont op het podium. Bekend van ZZ en de Maskers met natuurlijk zijn bekendste hit La Comparsa. Frans Krassenburg, de eerste zanger van The Golden Earrings met hits als Please go en That Day. Rudy Bennett met hits van The Motions, zoals It’s Gone en Wasted Words. Theo van Es met hits van The Shoes (Na na na en Osaka en tot slot Johnny Kendall van The Heralds met in ieder geval St. James Infirmary. Natuurlijk speelden the Clarks een reeks van alle andere hits uit die tijd.

De presentatie van al deze toppers was in handen van niemand minder dan Johan Derksen. Niet alleen bekend in voetballand als presentator, maar groot kenner van de muziekgeschiedenis uit Nederland. Op een geweldige manier werden we getrakteerd op verhalen van toen en natuurlijk de nodige informatie.  

In de andere zaal waren de liefhebbers van de Indo Rock verzameld. Met The Crazy Rockers en Johnny Valentino is het een onvergetelijke avond geworden.

s van de Nederpop 25 april Alkmaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


terug naar boven

Foto's van Sweet Sixty Pioniers van de Nederpop
hier te bekijken

Pioniers van de nederlandse pop Sweet Sixty

Pioniers van de Nederpop Roadshow met The Clarks featuring:
Frans Krassenburg (Golden Earrings), Rudy Bennett ( The Motions ),
Theo van Es ( The Shoes ) en Johnny Kendall ( The Heralds ).
Gastoptreden Jan de Hont ( ZZ & de Maskers )
Presentatie: Johan Derksen
The Crazy Rockers
Johnny Valentino

 

Bekijk de foto's

terug naar boven

Sweet Sixty Alkmaar:

Foto's Sweet Sixty Alkmaar april 2014.


Sweet Sixty april 2014

Het 60-70er jaren dans- en muziek-evenement voor jonge en nostalgische 50 plussers.

SWEET SIXTY weer groot succes.
Alweer voor de 4e keer keerden we door middel van een heerlijke 60er jaren dans- en muziekfeest voor een paar uur terug naar deze voor velen zo romantische en nostalgische tijd. De plaats van handeling was wederom de grote Kees Kistzaal in het Afas/AZ stadion te Alkmaar. Gemakkelijk bereikbaar en gratis parkeren naast de deur.
Op zaterdag 19 april was de opening van het bal om 20.00 uur  met een avondvullend programma.
Op veler verzoek keerde de fantastische showband Toni Macaroni and his Swinging Devils weer terug. Zij openden eind 2012 het eerste feest en hun optreden maakte bij iedereen diepe indruk. 6 doorleefde muzikanten smeden alle grote hits uit 60er en 70er jaren tot een grote show.

Voor de eerste keer ook ruime aandacht voor de destijds zo populaire soulmuziek. De Soul Machine is een band van niet minder dan 11 personen en ze spelen de pure en authentieke soul en funk van onder meer James Brown, Otis Redding, Sam and Dave, Aritha Franklin en Tina Turner.
Them Lewis Boys brachten een ode aan de laatste levende rock and roll legende Jerry Lee Lewis. Wie kent niet zijn vertolkingen van onder meer Sweet little sixteen, Good Golly Miss Molly, Great balls of fire, Chantilly Lace en nog veel meer? De energie spat ervan af.
Naast het dansen op rock and roll muziek was er ook voldoende gelegenheid voor stijldansen uit die tijd. Alexander Music speelde alle dansklassiekers uit vervlogen jaren zodat werkelijk iedereen deze avond aan zijn of haar trekken kwam.

Sweet Sixty 19 april in Alkmaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SWEET SIXTY HAALT THE TREMELOES NAAR ALKMAAR
Even the Bad Times are Good

Op zaterdagavond 16 november was het zover! Midden in de donkere dagen voor kerst presenteerde Check Events alweer het 3e vrolijkmakende en unieke Sweet Sixty dans- en muziekfeest in de sfeervol aangeklede Keest Kist lounge van het Afas/AZ stadion in Alkmaar.

In een sfeervolle ambiance groeide de avond uit tot een prachtig 60er jaren muziek- en dansfeest. Aan de twee grote goedgevulde dansvloeren was goed te merken, dat de veelal jong gebleven en danslustige bezoekers van 50 en daarboven zich uitstekend hebben vermaakt. Sfeer,  entourage en muziek maken een avond als deze tot iets bijzonders.

De vele bezoekers hebben genoten van top live acts als de fameuze Tremeloes uit Engeland ( de hitmachine uit de jaren 60), John Boy and the Waltons ( met hun mix van Stones en Beatles), de unieke band The Silver Cadillacs en speciaal voor de stijldansers Ron & Co.

Wilt u nog even nagenieten of een indruk krijgen van hetgeen u hebt gemist, kijk dan naar de prachtige foto’s en zorg dat u het volgende feest er (weer) bij bent.

Foto's bekijken van Sweet Sixty Alkmaar van zaterdag 16 november.

Sweet Sixty feest Alkmaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het was een geweldig feest met vrolijk publiek en volle dansvloeren.

Sweet Sixty Alkmaar 16 november 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

terug naar evenementen

Sweet Sixty slaat aan; Alkmaar 2013:

De tweede avond in Alkmaar was op 19 april jl in de sfeervolle Kees Kist Lounge van het AFAS/AZ Stadion in Alkmaar.

Bij binnenkomst waanden de vele bezoekers zich terug in de tijd. Een entree met verkoopstallen, muziek van topartiest William Smulders en een paar prachtige motoren. Twee zalen met de nostalgie van de jaren zestig.

Sweet Sixty Party AlkmaarTwee podia met doorlopend gevulde dansvloeren hebben de mensen een heerlijke avond bezorgd. Genietend van live optredens van The Red Strats (Tribute Cliff Richard and the Shadows), Crazy Cadillac en als hoogtepunt Lee Jackson met zijn London Hayriders uit the UK. Hij zingt, klinkt, denkt en ziet er uit als Elvis in zijn glorietijd. Moe van het dansen of lekker bijkletsen met vrienden? In de sixtieshoek zaten de mensen onder het genot van een drankje heerlijk herinneringen op te halen en plannen te maken.  Voor de dansliefhebbers draaide DJ Hennie zoveel mogelijk dansmuziek uit de jaren zestig. Er werd veel gebruikt gemaakt van de mogelijkheid verzoeknummers aan te vragen. 

 

Foto's Bekijken van Sweet Sixty Alkmaar april 2013

 

Sweet Sixty 50+ Alkmaar april 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sweet Sixty Alkmaar 2012:

De eerste avond van Sweet Sixty was op 17 november 2012 in de sfeervolle Kees Kist Lounge van het AFAS/AZ Stadion in Alkmaar meteen een overweldigend succes.  Heel veel bezoekers hebben een prachtige avond beleefd.

Maar liefst drie zalen met de nostalgie van de jaren zestig. Twee heerlijke dansvloeren waren de hele avond meer dan bezet.

Iedereen heeft genoten van de optredens van The Surphonics (van Beach Boys tot Hollies), Toni Macaroni and his Swinging Devils en als hoogtepunt The Fortunes uit the UK. Deze mannen zijn nog steeds een belevenis.

De presentatie is in handen van niemand minder dan Jacques Kloes, de zanger van de Dizzy Man’s Band. Lekker bijkletsen met vrienden in de middenzaal onder het genot van een drankje en de klanken van een oude grammofoon heerlijk herinneringen ophalen en plannen maken.

De DJ draaide voor iedereen die plaat van toen. Vele harten zijn opnieuw gesmolten. De meeste bezoekers zien nu al weer uit naar de volgende avond. Geniet nog even na van de prachtige foto’s van deze avond.  

Sweet Sixty Foto's van het event:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The Fortunes